Auto's met chauffeur

Reizen per bus, boot of vliegtuig is een avontuur op zich. Veel Filippijnse mensen werken of wonen op een ander eiland dan waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Bovendien heeft ieder eiland zijn eigen "economie" dus is er een weelderige handel tussen de eilanden en zal de gemiddelde reiziger geen kans onbenut laten om een "voordeeltje" mee naar huis te nemen. Kortom een ware volksverhuizing.

Binnenlandse vliegtickets, waarschijnlijk is vliegen de meest veilige manier van reizen op de Filippijnen. Er is een zeer uitgebreid net van binnenlandse vluchten. Deze vluchten zijn goedkoop, relatief veilig en kunnen u veel tijd besparen. voor de meeste maatschappijen kunnen wij tickets voor u boeken. Onze prijzen zijn inclusief alle toeslagen en belastingen, exclusief maximaal 200 Peso “terminal tax” die ter plaatse moet worden afgerekend. Let echter op met uw bagagevrijstelling want op de meeste routes geldt een maximale vrijstelling van 15 kg en op sommige routes slechts 10 kg. Indien u bij ons een ticket boekt kunnen wij tegen een geringe vergoeding uw bagagevrijstelling verhogen naar 30kg. Met name voor duikers is dit aan te raden. Om een vliegticket te kunnen boeken hebben wij een kopie van uw paspoort nodig. Dit kunt u inscannen en per mail aan ons opsturen.

Veerboten, De Filippijnen bestaat uit 7.107 eilanden. De verbinding tussen deze eilanden wordt voor een groot deel nog onderhouden door veerboten. Van (heel) klein en gammel tot (zeer) groot en luxe. Er varen iedere dag honderden veerboten. Afgezet tegen het aantal vaarbewegingen kan het vervoer per veerboot op de Filippijnen als relatief veilig worden beschouwd. Er zijn echter grote verschillen tussen de bootmaatschappijen en de te bevaren route kan in het ene jaargetijde relatief veiilig zijn maar in een ander levensgevaarlijk.

Wij raden u aan om u al tijdens uw reisplanning zich de vraag te stellen of een (op de kaart of in uw reisgids) aangegeven bootverbinding in de specifieke tijd van het jaar dat u reist ook de beste optie is. Tevens dient u er rekening mee te houden dat vaartijden en schema's zo flexibel als de "Pinoy" zelf zijn dus dubbelcheck altijd de vertrektijden en wees niet boos of verbaasd als eea op de dag van vertrek toch anders blijkt te zijn. Voor een beperkt aantal routes kunnen wij een bootticket voor u verzorgen met de garantie dat u die dag ook daadwerkelijk vaart. Ook voor een bootticket hebben wij een kopie van uw paspoort nodig.

Busreizen, het vervoer op de eilanden is veelal "geregeld" met bussen, jeepneys, tricycles en pedicabs. Het vervoer van huis tot huis is hier uitgevonden. Het "openbaar" vervoer is hier volledig aan de vrije markt overgelaten en dat is goed merkbaar. Controle op veiligheid van vervoermiddelen en wegcondities is nauwelijks of niet aanwezig en het salaris van de meeste chauffeurs is direct afhankelijk van het aantal passagiers en de tijd waarbinnen ze vervoerd worden. Tel uit je winst. Toch is het maken van een reis per "openbaar" vervoer op de Filippijnen een avontuur op zich al zou een waarschuwing als "niet voor zwangere vrouwen of mensen met hartproblemen" geen overbodige luxe zijn.

Land transfers per personen auto, minibus of four wheel drive (4x4) , veilige transfers met één van de hiervoor genoemde transportmiddelen kunt u via ons reserveren. Onderstaande tabel geeft u een indicatie van de prijzen die wij daarvoor rekenen.

Transfer (of omgekeerde richting) Prijs bij maximaal 4personen
Vliegveld Manila/Cebu naar een hotel in de stad € 35,-
Manila naar Angeles City € 95,-
Manila naar Batangas, Subic, Olangapo € 125,-
Angeles City naar Subic, Olangapo € 95,-
Clark Airport (Angeles City) naar hotel in de stad € 25,-
   
Prijzen van overige transfers of de huur van een auto met chauffeur op aanvraag