xx xx
logo

7 Dagen Noord Luzon & Banaue Rijstterrassen001/308.jpg

Onze zeer uitgebreide en spectaculaire tour naar de wereldberoemde rijstterrassen van Banaue, koppensnellers in Kalinga, het museum in Bontoc, mysterieuze hangende doodskisten in Sagada, de winterhoofdstad van de Filippijnen Baguio en bergdorpen waar de tijd heeft stil gestaan. Prijs op basis van twee personen (2PK).

€ 895,-   Reisnummer: 3004


Wilt u deze reis boeken of meer weten over deze tour of het programma in detail bekijken of deze reis op maat laten maken naar uw specifieke wensen? Neem dan contact met ons op. Het verplicht u tot niets! Wij zorgen ervoor dat u persoonlijk wordt teruggebeld of gemaild door onze specialist om uw wensen te bespreken.

U kunt ons bereiken via Contact of snel via


Korte Omschrijving: Tijdens deze tour door het Noorden van Luzon reist u op individuele basis met (prive) auto en Engels sprekende chauffeur of desgewenst (tegen meerprijs) met Nederlandse reisbegeleiding. Deze comfortabele manier van reizen biedt u alle gelegenheid om onderweg te stoppen voor foto's, uit te stappen om contact te maken met de lokale bevolking of even het rijstveld in te lopen. In het noorden maken wij gebruik van lokale gidsen die zelf uit de bergdorpen komen en als geen ander over -hun- cultuur kunnen vertellen. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij het programma inkorten tot minimaal vier dagen of uitbreiden met onze tour naar de West Kust van Luzon of rij met ons mee tot aan St Anna, het topje van Luzon en springplank naar nog nauwelijks bezochte plaatsen als de Babuyan eilanden waar onder anderen -Bultrugwalvissen- voorkomen. Waarom een bezoek aan de Banaue rijstterrassen en de Mountainprovince niet op uw -bucket list- zou mogen ontbreken en waaarom Luzon zoveel meer te bieden heeft dan alleen Banaue leest u verder op onze Blog.

Reisschema: Vanuit Manilla of het wat Noordelijker gelegen plaatsje Clark reist u naar het in de bergen gelegen plaatsje Banaue (op circa 1500meter hoogte), waar we een tweetal nachten zullen slapen in het Banaue hotel of een lokaal guesthouse naar keuze. Vanwege de lange rit (10-11uur) naar Banaue adviseren wij u om bij vertrek uit Manilla deze dag op te splitsen met een (tussen)overnachting. U reist dan op Dag1 vanauit Manila naar Clark dat in 1991 getroffen werd door de grootste vulkaanuitbarsting van de vorige eeuw. U heeft op de deze dag gelegenheid om bv de Chinese begraafplaats en de Bacolor Kerk te bezoeken. Deze kerk ligt half begraven in de grond terwijl de kerkdiensten via de tweede verdieping gewoon weer doorgang vinden. Na een comfortabele overnachting in Clark reist u dan op Dag2 een stuk relaxter door naar Banaue.

Dag 3: Afhankelijk van de tijd van het jaar, het oogstseizoen, de weersomstandigheden en uw fysieke fitheid bezoeken we vandaag naar keuze Baga-an, Batad of Hapao, maken een wandeling tussen de rijstterrassen en bezoeken een Ifugao dorp.

Dag 4: Na een bezoek aan de Banaue View Points en Mount Polis rijden we naar Bontoc waar we het -koppen-snellers- museum bezoeken en een wandeling door de rijstvelden maken naar een schooltje in Malicong. Overnachten (2x) doen we in een zeer eenvoudig familie pension.

Dag 5: We bezoeken vandaag enkele dorpen in de omgeving van Tinglayan. Hier komen nog nauwelijks toeristen. Zo’n 50 jaar geleden waren de mannen hier nog actieve koppensnellers en daar zijn zij tot op de dag van vandaag enorm trots op.

Dag 6: Bezoek aan Sagada met de hangende doodskisten en burial caves. Vervolgens rijden we via de beruchte Halsema Highway door naar Baguio waar we overnachten. U kunt vanaf deze dag ook de tour uitbreiden met een bezoek aan de West Kust van Luzon met het -Spaanse- plaatsje Vigan, Zandduinen in Laoag en de witte stranden van Pagudpud. Kijk op onze website naar het programma of vraag uw specifieke reisroute aan.

Dag 7: Na een kort bezoek aan de stad Baguio rijden we terug naar Manilla of Clark waarvandaan u uw reis naar een van de andere eilanden op de Filippijnen kunt voortzetten.

Inbegrepen in deze individuele tour zijn: Zes Overnachtingen op basis van logies en ontbijt in eenvoudige tot middenklasse hotels. Transfers en vervoer tijdens de excursie in het Noorden met prive (aircon) personenauto of minibusje. Voor de lokale (dag) toers in het noorden kan het zijn dat we (afhankelijk van de wegcondities) gebruik maken van lokale Jeepney’s. Alle entrees voor musea en bezienswaardigheden zoals omschreven. Engels sprekende chauffeurs/gidsen.

Niet inbegrepen zijn: Overige maaltijden, dranken, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Vliegreis van en naar de Filippijnen. Deze tour over Luzon kunt u geheel naar eigen wensen aanpassen en/of uitbreiden met extra dagen. Onze chauffeurs kennen het gebied op hun duimpje en rijden u graag en veilig rond.

Nederlands sprekende reisbegeleiding, Uiteraard is dit een voordeel indien uw kennis van de Engelse taal niet optimaal is maar er zijn ook andere voordelen. De “Nederlandse” medewerk(st)ers van ons reisbureau wonen zelf al lange tijd op de Filippijnen en kunnen u als geen ander achtergrondinformatie geven bij een groot aantal onderwerpen. Tijdens uw verblijf op de Filippijnen zult u ongetwijfeld tegen vragen of opmerkingen over de Filippijnse cultuur, geschiedenis of politiek aanlopen. In dat geval kan de reisleid(st)er u hier vanuit een -Westerse- blik toelichting bij geven. Bovendien zal zij/hij u tijdens het verblijf alle (reis)beslommeringen uit handen nemen zodat u zelf optimaal kunt genieten van uw vakantie. Voor deze optie geldt een meerprijs per dag.

Wilt u deze reis boeken of meer weten over deze tour of het programma in detail bekijken of deze reis op maat laten maken naar uw specifieke wensen? Neem dan contact met ons op. Het verplicht u tot niets! Wij zorgen ervoor dat u persoonlijk wordt teruggebeld of gemaild door onze specialist om uw wensen te bespreken.

U kunt ons bereiken via Contact of snel via