xx xx
logo

4 Dagen Westkust Luzon en Pagudpud001/323.jpg

Indrukwekkende maar toch ontspannen tour via slingerende bergwegen en mooie kustgebieden reist u vanaf Baguio of Sagada via de west kust van Luzon en de baai met honderden eilanden terug naar Manila. Onderweg bezoekt u het “Spaanse” historische plaatsje Vigan en is er gelegenheid om het Marcos museum in Ilocos Norte te bezoeken. Prijs op basis van twee personen (2PK).

€ 495,-   Reisnummer: 3005
Prijs bij 4 Personen (2x2PK) - € 395,00


Wilt u deze reis boeken of meer weten over deze tour of het programma in detail bekijken of deze reis op maat laten maken naar uw specifieke wensen? Neem dan contact met ons op. Het verplicht u tot niets! Wij zorgen ervoor dat u persoonlijk wordt teruggebeld of gemaild door onze specialist om uw wensen te bespreken.

U kunt ons bereiken via Contact of snel via


Korte Omschrijving: Ook tijdens deze tourextensie van onze Noord Luzon toer reist u op individuele basis met (prive) auto en Engels sprekende chauffeur of desgewenst (tegen meerprijs) met Nederlandse reisbegeleiding. Tijdens deze mooie rondrit bezoeken we het “Spaanse” plaatsje Vigan. Dit stadje is beroemd om zijn (mede dankzij Unesco) goed bewaarde architectuur uit de Spaans koloniale tijd en heeft een oude stadskern, met meer dan 180 authentieke huizen. Vanuit Vigan maken we een dagexcursie naar het in de provincie Ilocos Norte gelegen -Marcos- museum. Naast verschillende artifacts uit de periode dat deze dictator de Filippijnen in zijn machtsgreep had is er een Hollywood achtige fotocollectie over het leven van Ferdinant Marcos en zijn minstens net zo bekende vrouw Imelda. Absoluut hoogtepunt van dit museum is de “donkere kamer”. Hier ligt in een glazen kist het lichaam van Marcos onder de spotlights met Gregoriaanse muziek op de achtergrond. Streng bewaakt door een -schildwacht- ligt hij hier al jaren te wachten op een heldenbegrafenis in Manila. Na ons bezoek aan Ilocos zakken we langzaam langs de kust af naar de golf van Lingayen met zijn honderden eilanden. Hier maken we een mooie boottocht en is er gelegenheid om te snorkelen en zeer zeldzame -Doopfondschelpen- te zien. Op de laatste dag van deze mooie tocht brengen wij u terug naar Clark of Manila. U kunt deze tour ook los boeken vanuit Manila of Clark en dan vanaf Laoag terugvliegen naar Manilla er geldt dan een meerprijs.

Reisschema: Vanuit het hoog in de bergen gelegen Baquio of Sagada rijden we via spectaculaire bergwegen naar de westkust van Luzon. Eerst naar het noordelijk gelegen “Spaanse” plaatsje Vigan waar we twee nachten zullen slapen in een traditioneel Spaanse woning die met behoud van authenticiteit is omgebouwd tot hotel. Na aankomst in het hotel staat er een -calesha- (traditioneel paardenkoetsje) voor u gereed waarmee u de stad kunt verkennen.

Dag 2: Vandaag maken we een dagtrip naar Ilocos Norte en bezoeken onder andere het Marcos museum maar ook een aantal zeer interessante bezienswaardigheden zoals het geboortehuis van Juan Luna (de meest bekende Filippijnse schilder) en de indrukwekkende kerk van Paoay.

Dag 3: Het is leuk om Vigan in het licht van de vroege ochtenduren te bekijken met zijn caleshas en koloniale huizen, een beeld uit de 18e eeuw. In de loop van de ochtend rijden we door naar San Fernando of Lingayan waar we aan het strand overnachten. Dit gebied met zijn mooie stranden en spectaculaire golven is met name bij de surfers erg populair.

Dag 4: In de Golf van Lingayen liggen meer dan 100 idyllische eilandjes, dikwijls met een mooi wit strand. We huren een banca (traditionele boot met uitleggers) om deze baai te verkennen. Na de luch rijden we terug naar Manila of Clark.

Inbegrepen in deze individuele tour zijn: Drie overnachtingen op basis van logies en ontbijt in eenvoudige tot middenklasse hotels. Vervoer met prive (aircon) personenauto of minibusje. Alle entrees voor musea en bezienswaardigheden zoals omschreven. Engels sprekende chauffeurs/gidsen.

Niet inbegrepen zijn: Overige maaltijden, dranken, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Vliegreis van en naar de Filippijnen. Indien u deze toer los van onze Noord Luzon tour boekt is het vervoer naar Vigan/Laoag niet bij de prijs inbegrepen. Ookkunt u deze toer eenvoudig uitbreiden met het (nog) Noordelijker gelegen Pagudpud met zijn witte stranden of de terugreis naar Manilla onderbreken met een overnachting in Subic en bezoek aan het schiereiland Bataan, bekend uit de -War in the Pacific-. Onze chauffeurs kennen het gebied op hun duimpje en rijden u graag en veilig rond.

Nederlands sprekende reisbegeleiding, Uiteraard is dit een voordeel indien uw kennis van de Engelse taal niet optimaal is maar er zijn ook andere voordelen. De “Nederlandse” medewerk(st)ers van ons reisbureau wonen zelf al lange tijd op de Filippijnen en kunnen u als geen ander achtergrondinformatie geven bij een groot aantal onderwerpen. Tijdens uw verblijf op de Filippijnen zult u ongetwijfeld tegen vragen of opmerkingen over de Filippijnse cultuur, geschiedenis of politiek aanlopen. In dat geval kan de reisleid(st)er u hier vanuit een “Westerse” blik toelichting bij geven. Bovendien zal zij/hij u tijdens het verblijf alle (reis)beslommeringen uit handen nemen zodat u zelf optimaal kunt genieten van uw vakantie. Voor deze optie geldt een meerprijs per dag.

Nog niet genoeg van het reizen langs de kust ? Dan kunnen wij deze toer eenvoudig uitbreiden door vanaf dag 4 niet direct terug te rijden naar Manila maar bijvoorbeeld een aantal dagen strandvakantie in Subic in te lassen. Subic Bay was tot 1991 de grootste Amerikaanse marinebasis buiten de Verenigde Staten. Hier was de Amerikaanse 7e Vloot gelegerd. Nu is het een Economic en Duty Free Zone met een commerciële haven en vliegveld. We bezoeken een Jungle Survival Camp. Hier werden Amerikaanse mariniers tijdens de oorlog in Vietnam getraind in het overleven in de jungle. Demonstratie van overlevingstechnieken en bezoek aan een vlindertuin. We kunnen een korte jungle-trekking maken met een locale gids. Bij Subic kunt u ook (wrak)duiken. Ook kunt u hier een bezoek brengen aan het Ocean Adventure Zee Aquarium waar u kunt zwemmen met dolfijnen of “false” killer whales. Heeft u een duikbrevet dan kunt u hier zelfs duiken met deze zeer vriendelijke zee dieren. Indien u nog geen duikbrevet heeft kunt u ook bij één van de duikresorts een introductie cursus volgen. Blijft u liever op het droge dan kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Subic’s dierentuin. Overnachting(en) in één van de direct aan het water gelegen hotels.

Voor de echte liefhebbers van cultuur en geschiedenis houdt het avontuur zelfs in Subic nog niet op want rijdend vanaf Subic terug naar Manila paseren we het schiereiland Bataan. Dit was tijdens de tweede wereldoorlog het bloedig toneel van de “hopeloze” strijd tussen de Amerikaanse en Filippijnse troepen tegen de oprukkende Japanners direct na hun aanval op Pearl Harbour. De verdedigende Amerikaanse en Filippijnse troepen waren aangemoedigd om vooral stand te houden want er was versterking onderweg. Deze versterking is nooit gekomen met tienduizenden doden tot gevolg en uiteindelijk de overgave aan de Japanners. Deze overgave resulteerde in de “Death March of Bataan” waarbij nog eens duizenden krijgsgevangen onderweg stierven toen ze gedwongen werden om naar het krijgsgevangenen kamp in Capas te lopen. Over deze periode zijn verschillende films gemaakt en het leverde de Amerikaans strijders de weinig flateuze naam “Batling Bastards of Bataan” op. Tijdens een bezoek aan de Filippijnen vertellen wij u graag meer over deze boeiende en nauwelijks bekende periode uit de wereldgeschiedenis.

Wilt u deze reis boeken of meer weten over deze tour of het programma in detail bekijken of deze reis op maat laten maken naar uw specifieke wensen? Neem dan contact met ons op. Het verplicht u tot niets! Wij zorgen ervoor dat u persoonlijk wordt teruggebeld of gemaild door onze specialist om uw wensen te bespreken.

U kunt ons bereiken via Contact of snel via