xx xx
logo

7 Dagen Palawan (Sabang en El Nido)001/359.jpg

Bezoek het unieke eiland Palawan, ook wel de Filippijnse “last frontier” genoemd. Regenwoud met unieke flora en fauna en natuurlijk de ondergrondse rivier bij Sabang beach. Duiken, Snorkelen, Eilandhoppen of Kayakken in de Bacuit archipel. Voor de op luxe gestelde en zeer verwende reiziger is het (tegen meerpijs) mogelijk om te verblijven op exclusieve resorts. Maar ook de echte avonturiers kunnen (optioneel) een geheel verzorgde kampeertocht naar deze eilanden maken. Onze prijs bij twee personen (2PK) voor vier eenvoudige overnachtingen op El Nido en twee luxere op Sabang:

€ 695,-   Reisnummer: 3010


Wilt u deze reis boeken of meer weten over deze tour of het programma in detail bekijken of deze reis op maat laten maken naar uw specifieke wensen? Neem dan contact met ons op. Het verplicht u tot niets! Wij zorgen ervoor dat u persoonlijk wordt teruggebeld of gemaild door onze specialist om uw wensen te bespreken.

U kunt ons bereiken via Contact of snel via


Korte Omschrijving: De provincie Palawan bestaat uit ruim 1700 eilanden. Het grootste eiland is Palawan eiland, met de hoofdstad Puerto Princessa. De stad heeft ongeveer 70.000 inwoners en het karakter van deze provinciestad is goed bewaard gebleven. Palawan bestaat voor een groot deel uit een bergachtig, vulkanisch landschap met een unieke flora en fauna; Bij El Nido geniet u van strand en maakt een excursie in de Bacuit archipel met z'n honderden eilandjes en lijsteen rotsformaties. U kunt hier zelfs kamperen op één van de schitterende eilandjes. Natuurlijk bezoeken we ook de wellicht meest bekende attractie van de Filippijnen “de Underground River” in het St. Paul Subterranean National Park. Over een lengte van meer dan 7km stroomt een onderaardse rivier via een zeer afwisselend stelsel van grotten, koepels en stalactieten naar de Zuid Chinese zee. In Puerto Princessa bezoeken we de “Iwahig” gevangenis een instelling waar gestraften vanuit de hele Filippijnen in een soort open gevangenschap wonen en werken. Zij verbouwen rijst, groenten, fruit en maken souvenirs die ze ook zelf kunnen verkopen. Velen van hen blijven hier ook na hun vrijlating zelfs wonen.

Reisschema dag 1, 2, 3 en 4: Wij pikken u op van het vliegveld in El Nido en brengen u voor in totaal vier overnachtingen naar het zeer eenvoudige maar schitterend gelegen Orange Pearl Resort op El Nido. Het resort ligt even buiten het drukke stadje El Nido direct aan het strand en met een specatuair uitzicht op de baai en de zonsondergang. Een dezer dagen maakt u een (shared) excursie (eilandhoppen, zwemmen en snorkelen) in de Bacuit archipel.

Dag 5: Na het ontbijt pikken we u op bij het resort voor een (privé) transfer (circa 5 uur) naar het bij de ondergrondse rivier gelegen (luxe) Daluyon Resort, hier verblijft u twee nachten direct aan het strand van Sabang.

Dag 6: Vanmorgen vroeg vertrekken we voor een boottocht op de mystieke, ondergrondse rivier met vele ruimten vol grillig gevormd druipsteen. Deze rivier ligt aan de rand van het St. Paul Subterranean National Park.

Dag 7: Vandaag reizen we door naar Puerto Princessa (PPS)voor een bezoek aan de Iwahig gevangenis. Hierna brengen we u naar het vliegveld van PPS vanwaar u uw reis eenvoudig kunt voortzetten. U kunt deze toer natuurlijk uitbreiden met één of meerdere overmachtingen in PPS voordat u uw reis vervolgt.

Aankomst & vertrek: U vangt deze reis aan in El Nido en verlaat het eiland weer via Puerto Princessa maar u kunt de reis ook (zonder meerprijs) in omgekeerde volgorde uitvoeren. Optioneel kunt u deze reis uitbreiden met een meerdaagse kampeertocht van El Nido naar Coron. Neem contact met ons op zodat wij uw wensen in detail kunnen bespreken.

Inbegrepen in deze individuele tour zijn: Vier overnachtingen in een zeer eenvoudig beach resort en twee overnachtingen in een luxer hotel aan het strand van Sabang op basis van logies en ontbijt. Alle transfers en vervoer op privé basis. Een (shared) excursie in de Bacuit archipel en een (shared) excursie naar de ondergrondse rivier. Engels sprekende chauffeurs/gidsen.

Niet inbegrepen zijn: Overige maaltijden, dranken, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Vliegreis van en naar de Filippijnen. Binnenlande vliegtickets van Cebu of Manilla naar El Nido en/of Puerto Princessa vice versa. Extra excursies op de overige dagen in El Nido.

FAQ El Nido en Coron: Vaak krijgen wij de vraag hoe Coron en El Nido te combineren? Allereerst is het dan belangrijk te weten dat Coron en ElNido qua natuur en omgeving weinig van elkaar verschillen. Een keuze tussen deze twee schitterende bestemmingen ligt dan ook meer voor de hand. Het unieke kenmerk waarin Coron van ElNido verschilt is het (wrak)duiken op Coron en de mogelijkheid om hier met zeekoeien te duiken of te snorkelen. Wilt u de eilanden Coron en Palawan (El Nido) toch combineren dan zit er weinig anders op dan met een (extra) binnenlandse vlucht via Manilla te vliegen. Het alternatief is een rechtstreekse bootverbinding tussen El Nido en Coron van cirac 7uur met een lokale outrigger boot over open zee. Een route die eigenlijk maar 1 of 2 maanden per jaar enigzinds veilig en comfortabel te doen is. Inden u toch voor deze route kiest is het wellicht beter om hier een meerdaagse (kampeer) excursie van te maken.

Wilt u deze reis boeken of meer weten over deze tour of het programma in detail bekijken of deze reis op maat laten maken naar uw specifieke wensen? Neem dan contact met ons op. Het verplicht u tot niets! Wij zorgen ervoor dat u persoonlijk wordt teruggebeld of gemaild door onze specialist om uw wensen te bespreken.

U kunt ons bereiken via Contact of snel via