xx xx
logo

14 Dagen Het Beste Van De Filipijnen001/313.jpg

Highlights Bergdorpjes Bontoc en Sagada, wandelen door rijstvelden, UNESCO Wereld Erfgoed, rijstterrassen van Banaue, Vigan (Wondercity of the world), St. James Subterranean National Park / Underground River Palawan, El Nido: duiken, snorkelen prachtige stranden en baaien.

Inbegrepen 13 Overnachtingen (l/o) in eenvoudige hotels met airconditioning. Transfers tijdens de excursie in het Noorden met prive (airco) personenauto of minibusje. Alle entrees tijdens de excursies zoals omschreven, benodigde binnenlandse vluchten en boottickets. Engels sprekende chauffeurs/gidsen.

Niet inbegrepen zijn Overige maaltijden, dranken, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Optionele tours/duiken tijdens de “vrije” dagen op Palawan. Vliegreis Filippijnen, deze verzorgen wij graag voor u in samenwerking met onze Nederlandse agent.

€ 1.890,-   Reisnummer: 3018


Wilt u deze reis boeken of meer weten over deze tour of het programma in detail bekijken of deze reis op maat laten maken naar uw specifieke wensen? Neem dan contact met ons op. Het verplicht u tot niets! Wij zorgen ervoor dat u persoonlijk wordt teruggebeld of gemaild door onze specialist om uw wensen te bespreken.

U kunt ons bereiken via Contact of snel via


Korte omschrijving Ondanks TV programma's als -Wie is de Mol-, -Drie op reis- en mooie artikelen in kranten en niewsbladen zijn de paradijselijke Filipijnen voor velen een nog onbekende vakantiebestemming, Maar wie in dit prachtige land is geweest, weet waarom dit één van de mooiste vakantielanden ter wereld wordt genoemd. Het is dan wel zaak om dit zo spoedig mogelijk te doen want vele gingen u voor. Net als in Thailand vele jaren geleden zullen we ook nu zien dat de Filippijnen zich verder zullen ontwikkelen. Deze reis met hoogtepunten en uitgekiende route waarbij we de drukke hoofdstad Manilla vermijden is op diverse locaties eenvoudig uit te breiden. Na aankomst in Manilla of het iets Noordelijker gelegen Clark overnachten we eerst buiten Manilla in een comfortabel en rustig gelegen hotel voordat we onze reis vervolgen. Bezoek de wereldberoemde rijstterrassen van Banaue, het museum in Bontoc, de mysterieuze hangende doodskisten in Sagada en het Spaans koloniale stadje Vigan. We vervolgen onze reis met een binnenlandse vlucht naar El Nido op het eiland Palawan. De paradijselijke Filipijnen zijn voor velen een onbekende vakantiebestemming, Maar wie in dit prachtige land is geweest, weet waarom dit één van de mooiste vakantielanden ter wereld wordt genoemd.

Reisschema: Aankomst Manilla of Clark, Dag 1 Transfer naar het Oasis hotel in Clark voor een hartelijk welkom door één van onze medewerkers, deze zal u wegwijs maken en het programma voor de komende weken in detail met u bespreken. U kunt het verblijf op Clark verlengen met extra dagen acclimatiseren en/of een bezoek aan de Pinatubo vulkaan.

Rondrit Luzon Dag 2 t/m 6 Mooie rit op de tweede dag naar het in de bergen gelegen plaatsje Banaue op ca. 1500 meter hoogte, overnachting (2x) in Banaue. Dag3: Excursie in de omgeving van Banaue naar Bagaan of Batad alsmede het nabij gelegen Taman. Dag4: Excursie naar Bontoc (Museum) en Sagada (Hangende doodskisten en Burial Cave), overnachting in Sagada. Dag5: Vanuit Sagada rijden we via een adembenemende zigzag-weg dwars door de bergen en langs de west kust van Luzon naar het “Spaanse” plaatsje Vigan. Het romantische Vigan is beroemd om zijn goed bewaarde architectuur uit de Spaanse koloniale tijd en is door de Unesco op de Wereld Erfgoedlijst geplaatst om de oude stadskern te behouden. Dag6: Vandaag staat er een lange rit naar Manilla of zo u wilt nogmaals Clark op het programma. U kunt het verblijf in (Noord) Luzon met één of meerdere dagen verlengen voor een bezoek aan de Kalinga provincie, Ilocos Norte en Pagudpud en/of de terugreis naar Manilla verlengen via de baai met 100eilanden, Subic en Bataan.

Palawan en El Nido Dag 6 t/m 10 Binnenlandse vlucht van Manilla direct naar El Nido op het eiland Palawan, waar u vier nachten aan het strand verblijft en heerlijke boottochtjes kunt maken in de Bacuit archipel.

Palawan en Sabang Dag 11 en 12 Transfer van El Nido naar Sabang, hier overnachten we tweemaal in een heerlijk luxe resort direct aan het strand. Tevens is hier het startpunt van de ondergrondse rivier van Palawan. Dag12: Vroege start (zodat u in alle rust kunt genieten) naar de beroemde ondergrondse rivier van Palawan, hier maakt u een boottocht op deze mystieke, rivier met vele ruimten vol grillig gevormde druipsteen.

Vertrek vanaf Manilla of Cebu Dag 13 en 14 Transfer naar de luchthaven van Puerto Princessa, binnenlandse vlucht naar Manila of (keuze) Cebu met een laatste overnachting voor vertrek naar huis of u volgende bestemming. Dag14: Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Europa of verlenging van het programma.

Tijdens deze rondreis maken wij gebruik van o.a. de volgende hotels Clark Oasis Hotel, Banaue Hotel, Gordion Hotel, Orchid Garden Suites Hotel, Last Frontier resort, Daluyon Beach & Mountain resort en Montebello Villa Hotel. Voor een impressie van deze hotels kunt u op de betreffende websites van de hotels een kijkje nemen. Voor algemene informatie en prijs/kwaliteit verhouding van hotels op de Filippijnen verwijzen wij naar de reisinformatie op onze website. Uiteraard kunnen wij onze (standaard) keuze van hotels aanpassen aan uw wensen en budget.

Inbegrepen in deze spectaculaire rondreis 13 Overnachtingen op basis van logies en ontbijt in middenklasse hotels met airco en meestal een zwembad. Transfers en vervoer tijdens de excursie in het Noorden met privé (airco) personenauto of minibusje. Voor de lokale (dag) tours in het noorden kan het zijn dat we gebruik maken van lokale Jeepney’s. Alle entrees voor musea en bezienswaardigheden zoals omschreven. Binnenlandse vluchten Manila-Palawan en Palawan-Cebu of Manilla. Engels sprekende chauffeurs/gidsen.

Niet inbegrepen zijn De hieronder genoemde uitbreidingen, overige maaltijden, dranken, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Optionele tours/duiken tijdens de “vrije” dagen op Palawan. Vliegreis van en naar de Filippijnen, deze kunnen wij in samenwerking met onze Nederlandse agent ook voor u verzorgen.

Nederlands sprekende reisbegeleiding Uiteraard is dit een voordeel indien uw kennis van de Engelse taal niet optimaal is maar er zijn ook andere voordelen. De “Nederlandse” medewerk(st)ers van ons reisbureau wonen zelf al lange tijd op de Filippijnen en kunnen u als geen ander achtergrondinformatie geven bij een groot aantal onderwerpen. Tijdens uw verblijf op de Filippijnen zult u ongetwijfeld tegen vragen of opmerkingen over de Filipijnse cultuur, geschiedenis of politiek aanlopen. In dat geval kan de reisleid(st)er u hier vanuit een “Westerse” blik toelichting bij geven. Bovendien zal zij/hij u tijdens het verblijf alle (reis)beslommeringen uit handen nemen zodat u zelf optimaal kunt genieten van uw vakantie. Voor deze optie geldt een meerprijs per dag.

Uitbreidingsmogelijkheden / opties Clark Een of meerdere extra nachten in Clark om nog even te acclimatiseren of bijvoorbeeld een excursie te maken in het gebied rondom de nabij gelegen Pinatubo vulkaan. Hier was in 1991 de grootste vulkaanuitbarsting van de vorige eeuw. Hele steden verdwenen onder de lahar (een combinatie van zand, gruis, stof en lava). We zien hoe een kerk nog half begraven in de grond ligt terwijl de kerkdiensten via de tweede verdieping gewoon weer doorgang hebben gevonden. De hele omgeving veranderde in een maanlandschap. Het is goed om te zien hoe het landschap en de bevolking zich herstellen van deze geweldige ramp. Het is ook mogelijk om per vier wiel aangedreven Jeep en het laatste stuk voet een trekking te maken naar de krater.

Uitbreidingsmogelijkheden / opties Luzon Vanuit Bontoc kunt u het programma met meerdere dagen verlengen om bijvoorbeeld de nog nauwelijks door toeristen bezochte Kalinga Provincie te bezoeken. Een generatie terug waren de bewoners hier nog koppensnellers. Voor de echte avonturiers hebben wij schitterende meerdaagse wandeltochten in het programma waarbij u in zeer eenvoudige maar nog volledig authentieke bergdorpjes slaapt bij de lokale bergstammen thuis. Verder naar het Noorden vanuit Vigan ligt de provincie Ilocos Norte, thuishaven van de vroegere dictator Marcos. U vindt hier ook het mausoleum waar hij nog ligt opgebaard, wachtend op een -helden- begrafenis in Manilla. Ook vindt u hier het plaatste Pagudpud met schitterende witte stranden, zandduinen en een azuurblauwe zee. Om u de lange terugrit te besparen kunt u er ook voor kiezen om vanuit het hier gelegen plaatsje -Laoag- terug te vliegen naar Manilla. Verder naar het Zuiden vanuit Vigan kunt de terugreis naar Manilla ook opdelen in één of meerdere overnachtingen aan het strand van La Union, Baai met 100 eilanden of Subic de voormalige Amerikaanse Marinebasis. Hiervandaan kunt u via het schiereiland Bataan, berucht vanwege de Battling Bastards uit de Tweede Wereldoorlog (War in the Pacific). U kunt ook een losse module met dit thema bij ons boeken. Eenmaal terug in Manilla zijn extra overnachtingen mogelijk met een bezoek aan de oude Spaanse binnenstad, de nabij gelegen Taal vulkaan of de Pagsanjan watervallen. Of verblijf lekker buiten de stad in een heerlijk Spa resort met authentieke Filippijnse genezende massages en diverse lichaams- en gezichtsbehandelingen.

Uitbreidingsmogelijkheden Palawan en Cebu kunt u het verblijf uiteraard uitbreiden met extra overnachtingen of maak hier een meerdaagse kampeertocht in de Bacuit archipel, Deze kunt u zelfs aanvangen op El Nido en op Coron laten eindigen of vice versa. Aan het einde van deze spectaculaire rondreis is verlenging mogelijk met een aantal dagen / weken eilandhoppen op Bohol, Malapascua, Moalboal, Negros, Leyte en Siquior. Zie hiervoor onze rondreis eilandhoppen Filippijnen op deze website.

Wilt u deze reis boeken of meer weten over deze tour of het programma in detail bekijken of deze reis op maat laten maken naar uw specifieke wensen? Neem dan contact met ons op. Het verplicht u tot niets! Wij zorgen ervoor dat u persoonlijk wordt teruggebeld of gemaild door onze specialist om uw wensen te bespreken.

U kunt ons bereiken via Contact of snel via