xx xx
logo

19 Dagen Filipijnen Complete Highlights001/407.jpg

Highlights Banaue, Bontoc en Sagada, Manilla met Fort Santiago, Rizal Shrine en het museum. Cebu en natuurlijk Bohol met de -Chocolate Hills- en -Tarsirs-. Op Palawan: de ondergrondse rivier in Puerto Princessa en natuurlijk El Nido.

Inbegrepen 18 Overnachtingen (l/o) in eenvoudige hotels met airconditioning. Transfers tijdens de excursie in het Noorden met prive (airco) personenauto of minibusje. Alle entrees tijdens de excursies zoals omschreven, benodigde binnenlandse vluchten en boottickets. Engels sprekende chauffeurs/gidsen.

Niet inbegrepen zijn Overige maaltijden, dranken, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Optionele tours/duiken tijdens de “vrije” dagen. Vliegreis Filippijnen, deze verzorgen wij graag voor u in samenwerking met onze Nederlandse agent.

€ 2.290,-   Reisnummer: 3019


Wilt u deze reis boeken of meer weten over deze tour of het programma in detail bekijken of deze reis op maat laten maken naar uw specifieke wensen? Neem dan contact met ons op. Het verplicht u tot niets! Wij zorgen ervoor dat u persoonlijk wordt teruggebeld of gemaild door onze specialist om uw wensen te bespreken.

U kunt ons bereiken via Contact of snel via


Korte omschrijving Deze reis met alleen maar hoogtepunten start vanuit de bruisende hoofdstad Manilla. Hier maakt u een stadsexcursie en bezoekt o.a. het Rizal Park, Intramuros en de Chinese begraafplaats. Dan richting het Noorden van Luzon en het Cordillera gebergte met de Banaue rijstterrassen en zijn karakteristieke dorpjes. Een binnenlandse vlucht brengt ons naar Palawan met de ondergrondse rivier in Puerto Princessa en El Nido. Vanaf Palawan gaat de reis verder naar Cebu, de oudste stad van de Filipijnen vol cultuur, historie en een actieve haven. We sluiten deze mooie reis af op het eiland Bohol met een aantal heerlijke -relax- dagen. Natuurlijk vinden we hier ook de mysterieuze Chocolate Hills en de Tarsirs die ook wel spookdiertje worden genoemd.

Highlights Banaue, Bontoc en Sagada met eeuwenoude rijstterrassen, hangende doodskisten en bergdorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. De oude stad in Manilla met Fort Santiago, Rizal Shrine en het museum. De oudste stad van de Filippijnen (Cebu) en natuurlijk Bohol met zijn -Chocolate Hills-, -Tarsirs- en fantastische duik- en snorkelmogelijkheden. Op Palawan bezoeken we de ondergrondse rivier in Puerto Princessa en natuurlijk El Nido. Hier relaxt u aan het strand en kunt u eindeloos genieten van boot excursies in de Bacuit archipel met z'n honderden eilandjes en leisteen rotsformaties. U kunt hier zelfs kamperen op één van de schitterende eilandjes.

Reisschema: Aankomst Manilla, Dag 1 Transfer naar het hotel voor een hartelijk welkom door één van onze medewerkers, deze zal u wegwijs maken in Manilla en het programma voor de komende weken in detail met u bespreken. Dag2: Citytour met o.a. Rizal Park, Intramurous en Fort Santiago. Hierna rijden we door naar het Noorden, Angeles City (Clark).

Rondrit Luzon Dag 3 t/m 6 Mooie rit op de derde dag naar het in de bergen gelegen plaatsje Banaue op circa 1500 meter hoogte, overnachting (3x) in Banaue. Dag 4: Excursie in de omgeving van Banaue naar Bagaan of Batad alsmede het nabij gelegen Tamaan. Dag5: Excursie naar Bontoc (Museum) en Sagada (Hangende doodskisten en Burial Cave). Dag 6: Terug over dezelfde weg naar (keuze) Angeles City (Clark) of Manilla.

Palawan en ElNido Dag 7 t/m 13 Binnenlandse vlucht naar het eiland Palawan, overnachtingen (2x) in Puerto Princess en stads excursie. Dag8: Excursie (shared) naar de beroemde Underground river van Palawan, Lunch aan het strand van Sabang. Dag9: Per (shared) minivan reizen we naar El Nido voor een drietal overnachtingen aan het strand. Dag 10 en 11 Twee (vrije) dagen met excursies in de Bacuit archipel optioneel.

Cebu Dag 12 en 13 Binnenlandse vlucht van El Nido direct naar Cebu, overnachtingen (2x) in Cebu stad. Dag 13: Bezoek op eigen gelegenheid bv de St. Nino kerk of boek (optioneel) een privé excursie in en om de stad.

Bohol Dag 14 t/m 17 Met een snelle ferryboot in circa (2,5uur) naar het eiland Bohol, overnachten (4x) aan het strand van Alona. Dag15: U kunt vandaag kiezen uit twee mogelijkheden: a) Een privé eilandtour over het eiland Bohol of b) Een dag tropisch eilandhopen naar Balicasag en Pamilacan eiland. Dag 16 en 17: Twee extra stranddagen op Bohol (optioneel) duiken, snorkelen of dolfijnen spotten.

Vertrek vanaf Cebu Dag 18 Transfer van Bohol naar Cebu voor een laatste overnachting. Dag 19: Transfer naar de luchthaven voor retourvlucht naar Europa of verlenging van de reis. U kunt (optioneel) ook vanaf Bohol naar Manilla terugvliegen met een laatste overnachting voor vertrek.

Tijdens deze rondreis maken wij gebruik van o.a. de volgende hotels Orchid Garden Suites Hotel, Clark Oasis Hotel, Banaue Hotel, Asturias Hotel, Pyramid Beach Resort en Montebello Villa Hotel. Voor een impressie van deze hotels kunt u op de betreffende websites van de hotels een kijkje nemen. Voor algemene informatie en prijs/kwaliteit verhouding van hotels op de Filippijnen verwijzen wij naar de reisinforrmatie op onze website. Uiteraard kunnen wij onze (standaard) keuze van hotels aanpassen aan uw wensen en budget.

Inbegrepen in deze individuele rondreis zijn 18 Overnachtingen op basis van logies en ontbijt in middenklasse hotels met airco en meestal een zwembad. Transfers en vervoer tijdens de excursie in het Noorden met privé (airco) personenauto of minibusje. Voor de lokale (dag) tours in het noorden kan het zijn dat we gebruik maken van lokale Jeepney’s. Alle entrees voor musea en bezienswaardigheden zoals omschreven. Binnenlandse vluchten (20 Kg) Manila-Palawan en Palawan-Cebu. Dagexcursie naar de ondergrondse rivier van Palawan. Dagexcursie (1x) op Bohol. Engels sprekende chauffeurs/gidsen. Boottickets Cebu-Bohol-Cebu. Alle benodigde transfers.

Niet inbegrepen zijn Overige maaltijden, dranken, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Optionele tours/duiken tijdens de -vrije- dagen in El Nido, Cebu en Bohol,Vliegreis van en naar de Filippijnen, deze kunnen wij in samenwerking met onze Nederlandse agent ook voor u verzorgen.

Vertrek en aankomst Deze individuele rondreis begint standaard in Manila en eindigt in Cebu. U kunt met diverse luchtvaartmaatschappijen een retour ticket Amsterdam/Manila/Cebu/Amsterdam boeken. U bespaart dan de binnenlandse vlucht van Cebu terug naar Manila. Vertrekt uw internationale vlucht weer vanaf Manila dan kunt u bij ons de binnenlandse vlucht vanaf Cebu of Bohol terug naar Manila bijboeken.

Wilt u deze reis boeken of meer weten over deze tour of het programma in detail bekijken of deze reis op maat laten maken naar uw specifieke wensen? Neem dan contact met ons op. Het verplicht u tot niets! Wij zorgen ervoor dat u persoonlijk wordt teruggebeld of gemaild door onze specialist om uw wensen te bespreken.

U kunt ons bereiken via Contact of snel via