xx xx
logo

Kennismaking Filippijnen001/413.jpg

Compleet verzorgde reis, speciaal ontwikkeld om u in korte tijd kennis te laten maken met de meest bekende attracties van de Filippijnen.

€ 1.790,-   Reisnummer: 3020


Wilt u deze reis boeken of meer weten over deze tour of het programma in detail bekijken of deze reis op maat laten maken naar uw specifieke wensen? Neem dan contact met ons op. Het verplicht u tot niets! Wij zorgen ervoor dat u persoonlijk wordt teruggebeld of gemaild door onze specialist om uw wensen te bespreken.

U kunt ons bereiken via Contact of snel via


Korte Omschrijving In de bruisende hoofdstad Manila bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder: Rizal Park, Intramuros en de Manila Cathedral. Gevolgd door een schitterende tour naar het hoge Noorden van Luzon. Bezoek de wereldberoemde rijstterrassen van Banaue, het museum in Bontoc, de mysterieuze hangende doodskisten in Sagada en de zomerhoofdstad van de Filippijnen Baguio. We vervolgen onze reis met een binnenlandse vlucht naar Bohol, waar we o.a. de fascinerende “Chocolade heuvels” en de -Spookdiertjes- bezoeken. Op het eiland Bohol kunt u natuurlijk lekker relaxen aan het mooie strand, maar u kunt hier ook schitterende duiken maken, snorkelen met prachtige koralen of dolfijnen spotten. Vanaf Bohol varen we met een snelle ferryboot in ca. 2,5 uur naar Cebu, de oudste stad van de Filippijnen. U kunt het programma éénvoudig uitbreiden met extra overnachtingen, andere eilanden, duiken of een strandvakantie.

Highlights Manila, Banaue rijstterrassen en Mountain province, Cebu en Bohol (Chocolade heuvels, Spookdiertjes).

Reisschema

 • Dag 1 en 2: Aankomst Manilla en transfer naar het hotel voor een hartelijk welkom door één van onze medewerkers, deze zal u wegwijs maken in Manilla en het programma voor de komende weken in detail met u bespreken.
 • Dag 3: Stads excursie met o.a. Rizal Park, Intramurous en Fort Santiago. Na de tour rijden we door naar het Noordelijk gelegen Angeles City (Clark).
 • Dag 4: Mooie rit naar het in de bergen gelegen plaatsje Banaue op circa 1500 meter hoogte.
 • Dag 5: Excursie in de omgeving van Banaue naar Bagaan of Batad alsmede het nabij gelegen Taman.
 • Dag 6: Vertrek naar Bontoc, bezoek museum en wandeling door de rijstvelden van Malicong.
 • Dag 7: Bezoek aan Sagada met de hangende doodskisten en burial caves. Vervolgens rijden we via de Halsema Highway door naar Baguio.
 • Dag 8: Na een bezoek aan de stad Baguio rijden we terug naar Manilla.
 • Dag 9: Binnenlandse vlucht naar het eiland Bohol waar u verblijft aan het mooie strand van Alona, Panglao.
 • Dag 10: Eiland excursie met privé gids en auto over het eiland Bohol.
 • Dag 11 en 12: Twee extra (vrije) stranddagen op Bohol u kunt (optioneel) duiken, snorkelen of dolfijnen spotten.
 • Dag 13: Met een snelle ferryboot varen we in circa (2,5uur) van Bohol naar Cebu de oudste stad van de Filippijen.
 • Dag 14: Privé excursie Cebu stad met o.a. bezoek aan St. Nino kerk, Fort San Pedro en het -Beverly Hills- van Cebu.
 • Dag 15: Transfer naar het vliegveld in Cebu voor de terugvlucht naar Europa.

Tijdens deze rondreis maken wij gebruik van o.a. de volgende hotels Orchid Garden Suites Hotel, Clark Oasis Hotel, Banaue Hotel, Alona Kew White Beach en Montebello Villa Hotel. Voor algemene informatie en prijs/kwaliteit verhouding van hotels op de Filippijnen verwijzen wij naar de reisinformatie op onze website. Uiteraard kunnen wij onze (standaard) keuze van hotels aanpassen aan uw wensen en budget.

Inbegrepen in deze individuele rondreis zijn

 • 13 Overnachtingen op basis van logies en ontbijt in middenklasse hotels met airco en meestal een zwembad.
 • Transfers en vervoer tijdens de excursie in het Noorden met privé (airco) personenauto of minibusje.
 • Voor de lokale (dag) tours in het noorden kan het zijn dat we gebruik maken van lokale Jeepney’s.
 • Alle entrees voor musea en bezienswaardigheden zoals omschreven.
 • Binnenlandse vlucht Manila-Cebu (enkele reis).
 • Engels sprekende chauffeurs/gidsen.

Niet inbegrepen zijn Overige maaltijden, dranken, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Optionele tours/duiken tijdens de -vrije- dagen in Manila, Cebu en Bohol. Vliegreis van en naar de Filippijnen, deze kunt u zelf boeken of kijk op onze site naar de aanbiedingen.

Nederlands sprekende reisbegeleiding Uiteraard is dit een voordeel indien uw kennis van de Engelse taal niet optimaal is maar er zijn ook andere voordelen. De “Nederlandse” medewerk(st)ers van ons reisbureau wonen zelf al lange tijd op de Filippijnen en kunnen u als geen ander achtergrondinformatie geven bij een groot aantal onderwerpen. Tijdens uw verblijf op de Filippijnen zult u ongetwijfeld tegen vragen of opmerkingen over de Filippijnse cultuur, geschiedenis of politiek aanlopen. In dat geval kan de reisleid(st)er u hier vanuit een “Westerse” blik toelichting bij geven. Bovendien zal zij/hij u tijdens het verblijf alle (reis)beslommeringen uit handen nemen zodat u zelf optimaal kunt genieten van uw vakantie. Voor deze optie geldt een meerprijs per dag.

Vertrek en aankomst Deze individuele rondreis begint standaard in Manila en eindigt in Cebu. U kunt met diverse luchtvaartmaatschappijen een retour ticket Amsterdam/Manila/Cebu/Amsterdam boeken. U bespaart dan de binnenlandse vlucht van Cebu terug naar Manila. Vertrekt uw internationale vlucht weer vanaf Manila dan kunt u bij ons de binnenlandse vlucht vanaf Cebu of Bohol terug naar Manila bijboeken.

Wilt u deze reis boeken of meer weten over deze tour of het programma in detail bekijken of deze reis op maat laten maken naar uw specifieke wensen? Neem dan contact met ons op. Het verplicht u tot niets! Wij zorgen ervoor dat u persoonlijk wordt teruggebeld of gemaild door onze specialist om uw wensen te bespreken.

U kunt ons bereiken via Contact of snel via